top of page
lounge pianist Zinotti

ZINOTTI (Patrick Coppejans)

Werd op 10 juni 1962 in Lokeren geboren.


Op zijn achtste begon hij onder invloed van zijn vader Robert Coppejans (pianist,accordeonist), aan zijn muzikale studies aan de Stedelijke muziekacademie te Lokeren.


Op 10 jarige leeftijd speelde hij reeds zijn eerste piano concerten in de plaatselijke “Torenzaal” van de stad Lokeren.


Reeds snel werd duidelijk dat hij in de muziek wou verder gaan en net zoals zijn vader een professionele loopbaan ging uitbouwen.


In 1978 volgde hij gedurende 1 jaar les aan de Kunsthumaniora te Gent maar dit was niet echt wat hij er van verwacht had en deed al snel ingangsexamen aan het Koninklijk muziekconservatorium te Gent op aanvraag van zijn piano leraar Louis Pas waar hij ook in Lokeren reeds les van kreeg en tevens ook prof was aan het Conservatorium te Gent.


Datzelfde jaar op 23 mei 1979 behaalde hij de 1ste prijs voor notenleer op 17 jarige leeftijd.


Ondertussen in november 1978 werd hij laureaat van de 15de concours national de musique du credit communal de Belgique voor kamermuziek met het trio Ingrid Van Mossevelde (viool) en Filip Verpoest (alt viool).


Gedurende de volgende 4 jaar volgde hij geschreven harmonie, praktische harmonie, kamermuziek,en muziekgeschiedenis.


Gedurende deze 4 jaar bereide hij zich voor op de eindproef van zijn piano examen en deed ondertussen repertoire studie op.
Op 15 juli 1983 behaalde hij dan de 1ste prijs Piano (klassieke opleiding)
in de examencommissie zaten destijds: de Amerikaanse pianist uit New York Alan Weiss  , de Hongaarse pianist Levente Kende en verder nog de Vlaamse pianist uit Brasschaat Josef De Beenhouwer en de laureate in 1978 van de Koningin Elisabeth-wedstrijd voor piano Sylvia Traey.


In 1984 volgde hij verder les aan het conservatorium te Gent om het hoger diploma piano en kamermuziek te behalen, maar door de invloed van zijn vader waar er thuis ook veel van het moderne muziekgenre te horen was, volgde hij in dat zelfde jaar een Jazz seminarie bij De Heer Marc Matthijs toen een primeur in de klassieke Conservatoria en dit te Gent.


De beslissing was gevallen want wat door zijn vader in het jazz en popgenre reeds was ingegeven met de paplepel van thuis uit kon hij nu verder gaan ontwikkelen en al snel schreef hij ook zijn eerste jazz songs in het schooljaar 1984-1985:

 

Twice more, Summerday’s, Move on,The art off jazz, Memories, New Design, Strong generation, Casiopia, Sentimental sound for C,Alone together, Enjoy, Only Tonight, Just for you, Morning tone, Only a beat, Funny Whistling, Error, Swinging song, Emotions, Soft Impressions enz…

Vanaf 1985 startte hij dan ook als freelance pianist in de entertainer wereld waar hij toen
zijn eerste optredens verzorgde als huispianist in het hotel Intercontinentale de Luxembourg en reeds de feestjes verzorgde voor de kabinets afgevaardigden.

Ondertussen had hij ook nog in de muziekacademies van Beveren,Hamme,Lokeren en Lebbeke ervaring opgedaan in het lesgeven van piano onderricht en behaalde hij in 1984 het bekwaamheidsgetuigschrift  tot het geven van onderricht in het gesubsidieerd muziekonderwijs.

Momenteel is hij nu de vast benoemde piano begeleider in de Stedelijke muziekacademies van Aalst en Buggenhout en dit met reeds meer dan 38 jaar dienst anciënniteit.
In Buggenhout geeft hij ook nog het vak Begeleidingspraktijk waar hij momenteel reeds 4 cursussen voor geschreven heeft en die in verschillende scholen in België worden gebruikt.Verder kan je de vakken arrangement, jazz en pop bij hem volgen.

Maar naast het lesgeven blijft zijn grootste passie uitgaan naar het zelf optreden op verschillende locaties in binnen en buitenland.


daardoor staat er ook een imposant aantal ervaringen op zijn palmares:

17 jaar vaste huispianist casino Knokke, Holliday Inn Diegem, Hilton Brussel, De Schutse Loosdrecht NL, Ter Mael, Holliday Inn Brugge, Salons Saint Germain Diksmuide, Green residence Brussel, residence de la cense Waterloo, Vaesheimerhof Vessem NL, Vele culturele centra, Golfclub Buggenhout, Golfclub Damme,Kasteel Van Saffelaere en heel veel andere… zijn enkel maar een greep waar hij optrad.

een greep uit de artiesten waarmee hij samenwerkte:

Jo Leemans, Bob Benny,Rob de Nijs, Gilbert Becaud, Adamo, Axel Red, Frank Boeyen,Norma Hendi, Lilly Castel, Diana Moore, Connie Neefs, Katrien Gallez, Johny White, Jo Vally, Eddy Wally, Kurt Burgelman, Chris Struyven, Cindy Barg, Francis Guntler, Jaques Raymond, Rod Sinclair, Luc Caals, Lia Linda, Lisse Marcke, Garry Hagger,Rocco Granata, Helmut Loti, Willy Sommers , Marc Hofman, Marc Meersman, Johny Logan, Will Ferdy, Tap Happery, Henk De Bruyn en nog vele andere.

Sinds 2004 maakt hij deel uit tot op heden van de Jo Vally Band waarmee we Jo Vally  begeleiden op al zijn concerten in binnen en buitenland.
Met deze band begeleiden we ook andere artiesten zoals:


Willeke Alberti, Christoff, Demis Roussos, Gerard Lenorman, Freddy Breck, Anneke Gronloch, Heintje, Klaus und Klaus, Dennis Christian, Mieke enz…

Naast bovenstaande genres in klasiek-jazz-pop en schlagermuziek bestaat er ook nog zijn grootste passie voor de lounge muziek.

Op 14 januari 2011 bracht hij dan ook zijn eerste full cd uit in dit genre:

“Forever you”

 

13 eigen composities in een trendy lounge stijl, ideaal om s’avonds zonder zorgen te genieten van deze heerlijke muziek.

Na het grote succes van zijn eerste cd bleef de tweede niet lang uit en precies 8 maanden later volgde op 14 januari 2011 zijn 2 de cd:
“Sweet inspiration”

 

13 nieuwe composities geïnspireerd door een funky groove stijl over heel de lijn.

OP 13 februari 2013 kwam het 3de album uit:

"Late Again"

 

12 eigen smooth jazz composities, gebracht samen met de beste top muzikanten uit Belgiê. 

Op radio zender Crooze FM  worden er dagelijks nummers gedraaid uit dit album beluister het hier

Ondertussen is zijn muziekrepertoire stevig aangevuld door film muziek, covers en nog vele andere eigen composities die je kan beluisteren en downloaden op de music pagina

Wie met de kerstdagen trendy kerst songs wil beluisteren, is er het smooth jazz kerst album klik hier   

bottom of page